加入灵隐岛

本人亲身经历

最近日日都睡不好,睇电视睇到11.12点都不敢睡。
9 e3 R# Z1 r0 }0 f0 |% i3 v9 U  ^2 A9 J( ^/ d4 N  p
唔系我唔想睡,系唔敢睡。
/ N  f- y, B7 a1 ^! M5 T3 ]" z7 P$ P( R2 q
诡异葛事好有规律甘出现系11点35分。, t0 Q( v1 n- p2 m/ F- Y

: P% V4 o3 Q. Z' y. ]其实系有日晚上我先发现。
. l; e3 p6 B7 r' O0 E/ d5 f5 j
' e) v9 u: O) F' |& E" h' x4 @) l我平时都系10点左右就睡嘞。5 ~( @1 K1 a6 f  U. V
$ o/ I% e. p# d: m/ q
但系有一晚我因为睇电影睇到11点几。一时兴奋,睡不着吖。就系床上睇书罗。
; ]+ v; w3 K' C0 t7 ~1 u+ O& V! ]; S: O) Z
睇到11点35分左右,盏台灯就自己灭左。
8 }0 j: s- L/ f# E0 R: X" p- z! b* I' n3 K
当时我以为接触唔好啦,就去重新开,竟然无反应!
6 {" ~) I) I9 F+ z. o+ K2 g0 j: m' I! x% x. o, z
睇到呢到,大家可能霖会唔会系盏灯用得太久,坏左吖!2 e1 K9 v% E& ^- {  }

, A  ?  F$ t9 B4 X  u& M的确,我葛台灯已经用左4年啦。
; p5 n* r; F% @* b& z. Q" H$ t9 ]; d  C7 |7 A
新年新气象,我妈同我又买左盏新的。, T2 m9 A  @) R" Z

( s' M1 V9 d% `# `但系盏灯仲系系11点左右就灭左。
1 y& ?. W4 `5 w3 x% ]& t0 W3 |9 B% v$ A, B3 T2 D
睇到呢到,你可能会霖,系米插座坏左吖。/ |% }* O6 ^; S

( ?3 D6 n5 I6 [) n# [/ U, K好!我又换左个插座。那个旧插座,比左我阿妈房间,插距地房葛台灯,无事啵!
7 G/ K2 W) t; V, t  [5 X
) f$ F4 x7 n0 k& V9 x: Q8 f) ^' B我那台呢?~~换做个插座仲系甘。
, G' T. z6 \: G8 H; o( Y: D7 \* B- ], ?" R- d; R
唔好话我睇鬼片睇傻左,我系好认真好清醒嘎!
) S$ `; V; H& U' |, r) {. j- \) M. R  F  y1 ?* F- T: Q
本来甘已经吓到我死,但系接下来葛事,我真系完全无语。, W3 v0 T1 |/ M, t+ Y# j
- B- p. Q7 q% \+ I& j
通常睡觉都要开小小窗透气。
' G* `$ |% `- p
+ `0 `! G9 s! Q! F6 _/ J我房间出去就系阳台,阳台葛门早就傻傻地葛嘞,风一吹就开。/ g3 Z) f- P' D

( e, o/ @3 U5 k9 H- K有一晚,个门“嘭”一声开左。我就去关阳台窗户啦。6 J5 K" n0 K. ^! s3 p2 V
7 v; C" `: C: n: V$ E+ j7 [
睡下睡下,个门又开左!9 S# ~3 ^( Y2 ~4 @4 D$ S

9 z  ]. P8 X) m/ e" R& c睇到呢到,你会话。系米客厅个窗无关吖。
* N# Z& s6 w2 W8 U
$ j( M2 ~5 z% E' B  ]& p8 Z: d的确!所以我又去关客厅葛窗。  a4 ]) F" U% }+ S( M8 f

, s$ t. n$ K- x; \; _3 O5 d点知又开左!我索性将房间同客厅之间葛门都关埋!
3 S+ x- T# ^! f! T9 ]. I: `+ |
9 o6 t& ~! q$ t2 {- k2 d2 B3 S点知又开左!我真系无语。又想去关翻,点知台灯又无光。
, x. U5 B* f$ E8 j
+ D% S3 s8 v0 A: G) E气到我不得不去开大灯,一睇钟,已经12点几嘞!
# x& l* Z+ S. W. Z) K
$ k+ R# _2 x. a7 j9 V0 f各位同学,我唔一定要你信有鬼,但系呢件事系千真万确吖
/ t  p; {; ~, z$ r; Y! H' T5 L- |/ h5 Y" b1 J; b& E2 s5 E
睇到呢篇也* o/ z/ B( X0 c" @$ z

& f$ v6 y1 P/ d8 ]( N比个合理葛解释我,等我都有个安慰啦。0 r8 t/ T8 g% s# y% |
. c9 U+ b( ?! f. X  j; e" t
1 v1 r; p5 C& I, r
欢迎灵异爱好者加我的群一起讨论~169299162

评分

29??· + 10 + 2 = = 希望翻译一下。。。
è–?????????? + 2

这位朋友是广东的吗

薄伽梵歌 发表于 2011-8-11 18:48
, S9 \5 }+ ~# J& h; b( z$ m2 T这位朋友是广东的吗

/ C; d# H- a7 {' V  y' D4 E是的!!!!!!!!!!!!!!!

评分

è–?????????? + 2 记得更新你的作品啊

薄伽梵歌 发表于 2011-8-11 18:48 1 N$ {- ^+ x$ C: i9 X
这位朋友是广东的吗
6 R) K" C; l+ x  r: e
嗯,天,难怪大家看不懂

评分

29??· + 10 + 2 呵呵 老实说。。。确实没看懂 - -